klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De grootste van de drie soorten is de gemaskerde Jan van Gent. De ouders zijn bijna volledig wit, uitgezonderd zijn vleugeleinden en staart, deze zijn zwart. Hij heeft een zwart maskertje op met een roze/oranje snavel. De poten zijn grijs. De juvenielen zijn meer bruin gekleurd op de vleugels, rug, nek en kop, en hebben een grijze snavel.

Biotoop:

Deze boobie leeft op enkele vulkaaneilanden, waar hij op de grond nestelt. Van hieruit vliegt hij naar de oceaan, waar hij zijn voedsel vergaart.

Voorkomen:

De gemaskerde Jan van Gent is te vinden op de eilanden: Espanola, San Cristobal, en Genovesa.

Voedsel:

Deze vogels leven van vis. Deze vangen ze door vanuit de lucht een prooi te zoeken waarna een duik in het water te nemen om de vis te pakken. Dit gebeurt af en toe zelfs van een hoogte van 15 meter. Net voor dat ze het water raken vouwen ze de vleugels in.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Suliformes
Familie: Sulidae (Genten)
Geslacht: Sula
Soort: Sula granti

 

Onderwerpen #Alcatraz de Nazca #Atobá-de-nazca #Fou de Grant #Galapagos #Galapagos 2007 #galapagosinnaamiosuula #Gent #Genten #Głuptak galapagoski #Jan van Gent #Mascarell de Grant #Nazca Booby #Nazcagent #Nazcasula #Nazcasule #Nazcatölpel #Sula #Sula di Nazca #Sulidae #Suliformes #suur-masksuula #terej tichomořský #Олуша Наска #ナスカカツオドリ #橙嘴蓝脸鲣鸟