Kleine Galapagos spotlijster

Kenmerken

De Kleine Galapagos spotlijster is een slimme vogel met grijsbruine veren. De bovendelen zijn donkerder bruin dan de onderzijde. Voor en achter het oog zit een donkere vlek. De poten en de snavel zijn donker gekleur. De snavel is licht gekromd naar beneden gericht.

Biotoop

Deze vogel nestelt laag in struiken en cactussen net na het regenseizoen (december t/m april), en is te vinden op alle delen van de eilanden.

Voorkomen

De Kleine Galapagos spotlijster is te vinden op de eilanden Santa Cruz, Fernandina, Isabela, Santiago, Santa Fe, Pinta, Darwin, Wolf and Marchena. Er zijn verschillende ondersoorten per eiland.

Voedsel

Deze vogel leeft van insecten, zoals sprinkhanen en krekels.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Mimidae (Spotlijsters)
Soort: Mimus parvulus

Ondersoorten

M.p. parvulus: Isabela, Fernandina, Daphne, Santa Cruz en de nabijgelegen eilandjes.
M.p. barringtoni: Santa Fe.
M.p. personatus: Pinta, Marchena, Santiago en Rabida.
M.p. wenmani: Isla Wolf.
M.p. hulli: Darwin.
M.p. bauri: Genovesa

Onderwerpen #drozdec bělokrký #Galapagos #Galapagos 2007 #Galapagos Mockingbird #Galapagoshärmtrast #Galápagosi csúfolórigó #galapagosinmatkija #Galápagosspotlijster #Galapagosspottdrossel #Galapagosspottedrossel #Galapagosspottefugl #Juodaausis mėgdžiotojas #Mim de les Galápagos #Mimidae #Mimo delle Galapagos #Moqueur des Galapagos #Passeriformes #przedrzeźniacz blady #Sinsonte de Galápagos #Spotlijsters #zangvogel #Zangvogels #Галапагосский пересмешник* #ガラパゴスマネシツグミ #加岛嘲鸫