Grote Fregatvogel

Kenmerken

De Grote fregatvogel is ca. 114cm groot en heeft een spanwijdte van ca. 230 cm. Het mannetje is een zwarte vogel met een rode keelzak onder de snavel. Hij heeft op de rug olieachtige groene veren. In het broedseizoen heeft het mannetje vaak zijn keelzak opgeblazen om te sjansen met de vrouwtjes. Leuk is om hem te zien vliegen met een opgeblazen zak, dit gaat hem niet zo goed af omdat hij dan in onbalans is.

Biotoop

De Grote fregatvogel verblijft op bijna elk eiland op de Galapagos eilanden. Hij vliegt ook vaak boven de schepen mee welke tussen de eilanden varen. Daarnaast is hij op alle grote oceanen te vinden, zie ondersoorten.

Voorkomen

Het beste te zien voor de kust van de Galapagos eilanden: Genovesa, San Cristobal, en Espanola.

Voedsel

De Grote fregatvogel eet vis, jonge schildpadden en schaaldieren. Hij vangt deze zelf op zee, of steelt het van andere vogelsoorten in de lucht of op het water. Meestal pakt hij de vogel in vlucht en schud aan hem tot dat hij zijn prooi los laat. (zie hieronder)

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Suliformes
Familie: Fregatidae (Fregatvogels)
Geslacht: Fregata
Soort: Fregata minor Ridgwayi

Ondersoorten

F.m. nicolli: de zuidelijke Atlantische Oceaan.
F.m. aldabrensis: de westelijke Indische Oceaan.
F.m. minor: van de centrale en oostelijke Indische Oceaan tot de Zuid-Chinese Zee.
F.m. palmerstoni: de westelijke en centrale Grote Oceaan.
F.m. ridgwayi: de oostelijke Grote Oceaan (Galapagos)

Onderwerpen #Bindenfregattvogel #Didžioji fregata #Fregata gran #Fregata maggiore #Fregata średnia #Frégate du Pacifique #fregatka obecná #Fregatten #Fregatvogel #Galapagos #Galapagos 2007 #Great Frigatebird #Grootfregatvoël #Grote Fregatvogel #kuning-fregattlind #kuningasfregattilintu #Lielais fregatputns #Rabihorcado Grande #Stor Fregatfugl #Storfregattfugl #Större fregattfågel #Szalagos fregattmadár #Tesourão-grande #Большой фрегат #فرقاط الكبير #นกโจรสลัดใหญ่ #オオグンカンドリ #大军舰鸟