Gladsnavelani

Kenmerken

De Gladsnavelani is een zwarte vogel met een lange staart en een rare grote snavel. De vleugels zijn kort. Hij is op de Galapagos in 1970 geïntroduceerd door boeren met het idee om de teek tegen te gaan welke op het vee zaten. Dit was helaas niet gelukt.

Biotoop

Deze vogel nestelt laag in dichtbegroeide struiken in het warme seizoen, en is te vinden in de begroeide gebieden van de onderschreven eilanden.

Voorkomen

De Gladsnavelani is te vinden op de eilanden San Cristobal, Santa Cruz, Floreana, Isabela, Santiago, Santa Fe en Pinzon.

Voedsel

Deze vogel leeft van insecten, zoals sprinkhanen en krekels.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Cuculiformes (Koekoeksvogels)
Familie: Cuculidae (Koekoeken)
Geslacht: Crotophaga
Soort: Ani

Onderwerpen #Ani #Ani à bec lisse #Ani beccoliscio #Aní de bec llis #Anu-preto #Crotophaga #Cuculidae #Cuculiformes #Galapagos #Galapagos 2007 #Gladsnavelani #Glattnebbani #Glattschnabelani #Glotniasnapė vikšralesė gegutė #Gludknābja ani #kiilnokk-ühiskägu #Kleine Ani #Kleszczojad gładkodzioby #Koekoeken #Koekoeksvogels #kukačka ani #Simacsőrű ani #Slätnäbbad ani #Smooth-billed Ani #Ани #オオハシカッコウ #滑嘴犀鹃