Galapagostiran

Kenmerken

De Galapagos vliegenvanger is een kleine gele vogel (12 cm). een algemene soort welke op bijna elk eiland te vinden is, vooral in droge gebieden. Hij heeft een grijsbruine kop en rug, een grijze borst en een lichtgele buikzijde. De snavel en poten zijn donkerkleurig, de snavel is groter als die van de Vermilion Flycatcher. Hier heb ik helaas geen foto van kunnen maken.

Biotoop

Droge gebieden met struiken en mangrove. Ook op toeristen plaatsen te vinden. Broed in struiken net boven de grond.

Voorkomen

Op alle grote eilanden en de meeste kleine eilanden te zien, uitgezonder Genovesa.

Voedsel

De Galapagos vliegenvanger leeft van insecten en vliegen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Tyrannidae (Tirannen)
Geslacht: Myiarchus
Soort: Myiarchus magnirostris

Onderwerpen #Copetón de Galápagos #Galapaginis geltonpilvis tironas #Galapagos #Galapagos 2007 #Galapagos Flycatcher #galapagosinnapsu #Galapagosschopftyrann #Galapagosskovtyran #Galápagostiran #Galapagostopptyrann #Galapagostyrann #Muchołap wielkodzioby #Myiarchus #Passeriformes #Pigliamosche delle Galapagos #Tirà crestat de les Galápagos #Tirannen #Tyran des Galapagos #tyran galapážský #Tyrannidae #zangvogel #Zangvogels #Галапагосский желтобрюхий тиранн #ガラパゴスヒタキモドキ #大嘴蝇霸鹟