klik op de foto voor de originele weergave

De Galapagos zeeleeuw is een veelvoorkomend diersoort op het eiland, het is tevens ook het grootste zoogdier op de eilandengroep. De normale populatie bestaat uit ongeveer 50.000 individuen echter kan dit aantal drastisch verminderd zijn na een orkaan.

 

De mannetjes zijn luidruchtig en duidelijk te onderscheiden van de vrouwlijke exemplaren. Ze zijn donker gekleurd, veel groter en hebben een bult op hun kop. Ze kunnen 250kg wegen. Ze hebben hebben een harem welke bestaat uit diverse vrouwtjes en jonge pups.  Deze worden fel door hem beschermd tegen andere mannetjes waarbij gevechten tot op bloedens toe kunnen plaats vinden. Ook mensen kunnen verrast worden met een aanval.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Mammalia
Orde: Carnivora
Familie: Otariidae
Geslacht: Zalophus
Soort: Zalophus wollebaeki

Onderwerpen #carnivora #Galapagos #Galapagos 2007 #Otariidae #Zalophus #Zeeleeuw #Zeeleeuwen