Galapagos velduil

Kenmerken

De Galapagos Velduil is een donker bruine uil, welke overdag jaagt. Hij heeft lichte bestreping over zijn gehele lijf, de borstzijde is wat lichter van kleur dan de rest. Het donkere gezicht benadrukt de fel gele ogen. De velduil heeft kleine oren maar zijn eigenlijk alleen te zien in vlucht tijdens het jagen.

Biotoop

De Velduil is te vinden op eilanden waar kolonies kleine vogels broeden zoals de stormvogeltjes. Dit zijn kale steenachtige vlaktes aan de kust.

Voorkomen

Om een Velduil te zien kun je het beste naar eilanden gaan waar de stormvogels broeden. Hier jaagt hij, maar is op de grond moeilijk te zien door zijn camouflage kleuren.

Voedsel

De Galapagos Velduil voedt zich met stormvogels, muizen en ratten. De muizen zijn in de loop der tijd geïntroduceerd op de eilanden door te ontsnappen van schepen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Strigiformes (Uilen)
Familie: Strigidae (Uilen)
Geslacht: Asio
Soort: Asio flammeus galapagoensis

Onderwerpen #Asio #Galapagos #Galapagos 2007 #Galapagos Short-eared Owl #Hibou des marais ssp galapagoensis #strigidae #Strigiformes #Sumpfohreule ssp galapagoensis #uil #uilen #Uszatka ciemnolica #Velduil #Velduil ssp galapagoensis #Болотная сова ssp galapagoensis