Galapagos reiger

Kenmerken

De Galapagos reiger is ca. 44 cm groot, en lijkt erg op de mangrove reiger. De ouderen hebben een donker grijze tot zwarte rug en vleugels. De borstkast is iets lichter van kleur. Hij heeft een helder geel oog. De zolen van zijn poten zijn oranje kleurig te zien wanneer hij vliegt. De snavel van het mannetje is zwart, en die van het vrouwtje zilvergrijs. De juvenielen zijn bruiner van kleur met strepen van groenbruine kleur.

Biotoop

De Galapagosreiger is meer te vinden als dan de mangrove reiger. Je kunt ze waarnemen in de mangrove gebieden en aan de kust. Hij is vrij territoriaal en broed alleen. Ze broeden het hele jaar, maar de meeste tussen september en maart.

Voorkomen

Galapagos eilanden, op bijna alle eilanden waargenomen.

Voedsel

De Galapagos reiger voedt zich met kleine vissen, krabben hagedissen en insecten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Pelecaniformes (Roeipotigen)
Familie: Ardeidae (Reigers)
Geslacht: Butorides
Soort: Butorides sundevalli

Onderwerpen #Airone delle Galapagos #Ardeidae #Burorides #Czapla galapagoska #Galapagos #Galapagos 2007 #galápagose väikehaigur #Galapagoshäger #Galapagoshejre #galapagosinkyyryhaikara #Galápagosreiger #Galapagosreiher #Garça-da-lava #Garcilla de Lava #Héron des Galapagos #Lava Heron #Lávagém #Lavahegre #Reiger #Reigers #volavka galapážská #Галапагосская зелёная кваква #ガラパゴスササゴイ #加岛绿鹭