Amerikaanse blauwe reiger

Kenmerken

Een grote vogel van ca. 100 cm met een spanwijdte van ca. 2 meter. De bovenzijde, vleugels en staart zijn grijs, waarbij de vleugeleinden zwart zijn. De kop is wit met een zwarte band door het oog, die doorloopt in een kuif. De buikzijde is lichtgrijs tot wit. Opvallend is de zwarte streep die van het oog naar de afhangende kuif loopt.

Biotoop

Drassige gebieden, kustlijn en mangrove gebieden.

Voorkomen

Wordt op alle Galapagos eilanden waargenomen. Hij is wijdverspreid in Amerika, zie ondersoorten.

Voedsel

Kleine vis, krabben, hagedissen, jonge leguanen en jonge vogels.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Pelecaniformes (Roeipotigen)
Familie: Ardeidae (Reigers)
Geslacht: Ardea
Soort: Ardea herodias

Ondersoorten

A.h. fannini: noordwestelijk Noord-Amerika.
A.h. herodias: zuidelijk Canada door centraal Amerika.
A.h. occidentalis: de zuidoostelijke Verenigde Staten door West-Indië.
A.h. cognata: Galapagoseilanden.

Onderwerpen #Airone azzurro maggiore #ameerika hallhaigur #Amerika gri balıkçılı #Amerikaanse Blauwe Reiger #amerikanharmaahaikara #Amerikansk gråhäger #Ameriška siva čaplja #Ardea #Ardeidea #Bernat americà #Bláhegri #Czapla modra #Didysis pilkasis garnys #Galapagos #Galapagos 2007 #Garça-azul-grande #Garza Azulada #Grand Héron #Great Blue Heron #Herodiashegre #Kanadareiher #Kanādas gārnis #Királygém #Pelecaniformes #Reiger #Reigers #Roeipotigen #Stor Blåhejre #volavka velká #Большая голубая цапля #Велика синє чапля #オオアオサギ #大蓝鹭