Oeverloper

Kenmerken

De oeverloper is een vogel uit de familie van snipachtigen. De oeverloper heeft een witte onderzijde en bruingrijsachtige bovenzijde. De kop is donker en licht gestreept door het oog, en hij heeft een witte oogring. De grote is ca. 20 cm.

Biotoop

De oeverloper is in de zomer vrijwel altijd langs beken, plassen, meren rivieren te vinden.

Voorkomen

In Nederland een algemene zomergast. De oeverloper broedt in geheel Europa en noordelijk Azië. In de winter trekt hij naar het Zuiden, vooral naar Afrika, zuidelijk Azië en Australië.

Voedsel

Ongewervelde waarvan het meest waterinsecten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Charadriiformes (Steltloperachtigen)
Familie: Scolopacidae (Snipachtigen)
Geslacht: Actitis
Soort: Actitis hypoleucos

Onderwerpen #Actitis #Andarríos Chico #Billegetőcankó #Bilurico das rochas #Brodziec piskliwy #Charadriiformes #Chevalier guignette #Common Sandpiper #Dere düdükçünü #Drillsnäppa #Fluierar de munte #Flussuferläufer #Gewone ruiter #Krantinis tilvikas #Lindastelkur #Maçarico-das-rochas #Mala Prutka #Mali martinec #mali prudnik #Mudderklire #Oeverloper #Piro piro piccolo #Pisik obecny #Qyrylyku i vogël #rantasipi #Scolopacidae #Snipachtige #Snipachtigen #steltloper #Steltloperachtigen #Strandsnipe #Upes tilbīte #Vihitaja e. jõgitilder #Wipsturtgril #Xivitona vulgar #Ακτίτης #Кулік-перавозчык #Кускокрила (Речна) тринга #Късокрил кюкавец #Набережник #Սպիտակավիզ կտցար #ביצנית לבנת בטן #آبچلیک آوازخوان #طيطوي اعتيادي #นกเด้าดิน #მებორნე #ትንሹ ወንዝ ፉፉዬ #イソシギ #矶鹬