klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

Volwassenen Stormmeeuwen zijn 40-46 cm lang, kleiner dan de Zilvermeeuw, en iets kleiner dan de Ringsnavelmeeuw. Het lichaam is grijs boven en onder wit. De poten zijn groen-geel. De kop is in de winter gestreept grijs, en de snavel heeft vaak een vage zwartachtige band in de buurt van het uiteinde. Ze hebben zwarte vleugelpunten met grote witte “spiegels”. Jonge vogels hebben geschubde zwart-bruine bovendelen en een net vleugel patroon.

Biotoop:

Stormmeeuwen broeden koloniaal in de buurt van water of in moerassen. Ze maken een nest op de grond of in een kleine boom. De kolonie grootte varieert van 2 tot 320 of zelfs meer broedparen.

Voorkomen:

De Stormmeeuw broedt in het noorden van Azië, Noord -Europa en het noordwesten van Noord-Amerika. Ze migreren verder naar het zuiden in de winter.

Voedsel:

Plantaardig en dierlijk voedsel, dit is sterk afhankelijk van hun omgeving.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Charadriiformes (Steltloperachtigen)
Familie: Laridae (Meeuwen)
Geslacht: Larus
Naam: Larus Canus

Ondersoorten

L.c. canus: van IJsland en de Britse Eilanden tot de Witte Zee.
L.c. heinei: van westelijk Rusland tot centraal Siberië.
L.c. kamtschatschensis: noordoostelijk Siberië.
L.c. brachyrhynchus: noordelijk Alaska en westelijk Canada.

 

Onderwerpen #Boz qağayı #Burni Galeb #Charadriiformes #Common Gull #Fiskemåke #Fiskmås #Gaivota cana #Gaivota-parda #Gavina #Gavina cendrosa #Gaviota Cana #Goéland cendré #kaija #Kalakajakas #kalalokki #Küçük gümüş martı #Laridae #larus #Meeuwen #Mew Gull #Mewa pospolita #Noorwegen 2010 #Paprastasis kiras #Pescăruş #Pulëbardha e përhimë #Racek bourni #Sivi galeb #Steltloperachtigen #Stormmáfur #Stormmåge #Stormmeeuw #Sturmmöwe #Unwaarsfûgel #Viharsirály #Θυελλόγλαρος #Мартин сизий #Сив галеб #Сизая чайка #Чайка буревестница #Шызая чайка #Թխակապույտ որոր #שחף אפרורי #نورس إعتيادي #کاکایی نوک‌سبز #นกนางนวลปากเหลือง #ვეჟანი თოლია #カモメ #海鸥