Regenwulp

Kenmerken

De Regenwulp lijkt erg veel op de normale wulp met zijn bruin met wit gestreept verenkleed. Er zijn toch wat verschillen, dit zijn de kortere gebogen snavel en donkere oogstreep en donkere kruinstreep. Daarnaast is de regenwulp 40cm groot, wat toch 10 cm kleiner als de gewone wulp.

Biotoop

De Regenwulp broedt op de toendra's en taiga's in de noordelijke gebieden, maar ook nabij moerassen en veengebieden.

Voorkomen

Het is een van de meest wijdverspreide wulpsoorten, broedt in een groot deel van de subarctische Noord-Amerika, Europa en Azië en Schotland. Dit is een migrerende soort en overwintert op kusten in Afrika, Zuid-Amerika, Zuid -Azië in Oceanië en Zuid-Noord-Amerika.

Voedsel

Ongewervelde welke hij uit de grond en lage vegetatie pikt, maar kan ook bessen eten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Charadriiformes (Steltloperachtigen)
Familie: Scolopacidae (Strandlopers en snippen)
Geslacht: Numenius
Soort: Numenius phaeopus

Ondersoorten

N.p. islandicus: IJsland en de Britse Eilanden.
N.p. phaeopus: van Noorwegen tot het noordelijke deel van Centraal-Siberië.
N.p. alboaxillaris: van westelijk Kazachstan tot zuidwestelijk Siberië.
N.p. rogachevae: centraal Siberië.
N.p. variegatus: noordoostelijk Siberië.
N.p. rufiventris: Alaska en noordwestelijk Canada.
N.p. hudsonicus: van de Hudsonbaai tot noordoostelijk Canada.

Onderwerpen #Charadriiformes #Chiurlo piccolo #Courlis corlieu #Culicul mic #Kis póling #Kleinwulp #Kojliku mesatar #Koliha malá #Kulik mniejszy #Lietuvainis #Lille Regnspove #Maçarico-galego #Mali škurh #Mazarico chiador #Noorwegen 2010 #numenius #pikkukuovi #Pòlit cantaire #Prugasti Pozviždač #Regenbrachvogel #Regenwulp #Scolopacidae #Småspov #Småspove #Snipachtige #snippen #Spói #Steltloperachtigen #Strandloper #strandlopers #Sürmeli kervançulluğu #Väikekoovitaja #Vidutinė kuolinga #Wetterwylp #Whimbrel #Zarapito Trinador #zlovremenica srednja #Σιγλίγουρος #Кульон середній #Малък свирец #Средний кроншнеп #Сярэдні кулён #Միջին արորիկ #חרמשון קטן #كروان الماء الصغير #گیلانشاه ابروسفید #นกอีก๋อยเล็ก #საშუალო კრონშნეპი #チュウシャクシギ #中杓鹬