Ivoormeeuw

Kenmerken

Deze soort is makkelijk te identificeren door zijn compleet wit voorkomen. Hij heeft een meer duifachtige vorm dan de andere meeuwsoorten. De dikke snavel is blauw met een gele punt, en de poten zijn zwart. Jonge vogels hebben een wat grijzige kop en varierend zwarte vlekken in de vleugels en staart.

Biotoop

De Ivoormeeuw broedt in de hoog Arctische gebieden, en leeft voornamelijk in de nabijheid van pakijs.

Voorkomen

De Ivoormeeuw komt voor in de Noordelijke gebieden van Canada, Eurazie en Groenland. Ze migreren korte afstanden in de herfst, jonge vogels hebben de neiging verder te migreren dan de ouderen.

Voedsel

Hij leeft van vis en schaaldieren, knaagdieren, eieren en kleine kuikens, maar is ook een aaseter, vaak te vinden op karkassen van zeehonden of bruinvissen. Het is bekend dat ze ijsberen en andere roofdieren volgen om te profiteren van de resten van hun succesvolle jacht.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Charadriiformes (Steltloperachtigen)
Familie: Laridae (Meeuwen)
Geslacht: Pagophila
Naam: Pagophila eburnea

Onderwerpen #Ak martı #Beli galeb #Charadriiformes #Elfenbeinmöwe #Gabbiano eburneo #Gaivota-marfim #Gavina d'ivori #Gaviota Marfileña #Hósirály #Ísmáfur #Ismåge #Ismåke #Ismås #Ivoarmiuw #Ivoormeeuw #Ivory Gull #jäälokki #Laridae #Meeuwen #Mewa modrodzioba #Mouette blanche #Pagophila #racek sněžní #Sniega kaija #Snieginis kiras #Spitsbergen 2010 #Steltloperachtigen #Vandelkajakas #waadvogels #Χιονόγλαρος #Белая чайка #Мартин білий #ゾウゲカモメ #白鸥