Drieteenmeeuw

Kenmerken

Een volwassenen exemplaar is ongeveer 40 centimeter in lengte met een spanwijdte van 90-100 cm. Hij heeft een witte kop en wit lichaam, grijze rug, grijze vleugels welke aan het eind zwart zijn getipt. Ze hebben zwarte poten en een gele snavel. In de winter krijgt deze soort een donkergrijze vlek achter het oog en een grijze kraag. De Engelse naam is afgeleid van zijn roep, een schelle 'kittee-wa-aaake, kitte-wa-aaake'.

Biotoop

Ze broeden in grote kolonies op kliffen nabij de kust, het is hier dan ook een enorme herrie. De Drieteenmeeuw is in staat te broeden op de steilste kliffen.

Voorkomen

Het is een broedvogel rond de Noordelijke Stille Oceaan en de Noord-Atlantische oceaan, meestal te vinden in Noord-Amerika en Noord Europa.

Voedsel

De Drieteenmeeuw leeft van vis.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Charadriiformes (Steltloperachtigen)
Familie: Laridae (Meeuwen)
Geslacht: Rissa
Naam: Rissa tridactyla

Ondersoorten

R.t. tridactyla: leeft in de Noord-Atlantische Oceaan.  Kenmerkend is het hebben van slechts een zeer kleine of zelfs geen teen op achter kant van de poten.
R.t. pollicaris: leeft in de Noord-Stille Oceaan. Deze heeft een normaal ontwikkelde teen achter op de poten.

Onderwerpen #Black-legged Kittiwake #Charadriiformes #Csüllő #Dreizehenmöwe #Drieteenmeeuw #Gabbiano tridattilo #Gaivota tridáctila #Gavineta de tres dits #Gaviota Tridáctila #Kaljukajakas #Kara ayaklı martı #Krykkje #Laridae #Meeuwen #Mewa trójpalczasta #Mouette tridactyle #Pescăruş cu trei degete #pikkukajava #Racek triprsty #Ride #Rissa #Rita #Spitsbergen 2010 #Steltloperachtigen #Swartpootbrandervoël #Tretåig mås #Tripirštis kiras #Triprsti galeb #Trīspirkstu kaija #Troprsti galeb #Winterkob #Τριδάκτυλος Γλάρος #Моевка #трипалий мартин #Трипръста чайка #Тропски галеб #Трохпалая чайка #ריסה #نورس كيتي #ويك #کاکایی پاسیاه #นกคิตติเวกขาดำ #ミツユビカモメ #三趾鸥