Rosse fluiteend

Kenmerken

Een Rosse fluiteend wordt tussen de 47-53 cm lang. Er zijn geen uiterlijke verschillen tussen mannetjes en vrouwtjes. Je kunt de Rosse fluiteend herkennen aan de lange nek, grijze poten en snavel en aan de gele/bruine schutkleur.

Biotoop

De Rosse fluiteend leeft in moerassige gebieden waar hij vooral 's nachts actief is.

Voorkomen

Hij komt voor in delen van Amerika, Azië en Afrika.

Voedsel

De Rosse fluiteend voedt zich met zaden, granen, insecten en andere kleine (water)diertjes.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Anseriformes
Familie: Anatidae
Geslacht: Dendrocygna
Soort: Dendrocygna bicolor

Onderwerpen #Anatidae #Anatra fischiatrice fulva #Ànec arbori bicolor #Anseriformes #Barkarblístra #Brun visseland #Brunplystreand #Dendrocygna #Dendrocygne fauve #Drzewica dwubarwna #Dvispalvė medžąsė #eendachtigen #eenden #eendvogels #Fluiteend #Fulvous Whistling Duck #ganzen #Gelbe Pfeifgans #Gele fluiteend #husička dvoubarvá #Kahverengi ıslıkçı ördek #Marreca-peba #Nederland #Okkertræand #Rosse Fluiteend #Rumeni žvižgač #Rūsganā svilpējzoss #ruskoviheltäjäsorsa #ruuge-vilepart #Suirirí Bicolor #Sujtásos fütyülőlúd #Zwanen #Рыжая древесная утка #що свистить #אוז עצים #アカリュウキュウガモ #茶色树鸭