Woestijnsteenuil

Kenmerken

De Woestijnsteenuil is een ondersoort van onze eigen steenuil. Het is een kleine uil met een hoogte tussen de 21 en 23 cm. Hij heeft fel gele ogen,  is bruin/wit gevlekt, en heeft een platte kop. Deze soort is lichter van kleur.

Biotoop

Het leefgebied van de Woestijnsteenuil bestaat uit droge gebieden afgewisseld met vegetatie en ruines en/of bebouwing. In Marokko kwamen we ze in diverse biotopen tegen, zelfs nabij een riviermonding aan zee.

Voorkomen

De Woestijnsteenuil is ondersoort van de Steenuil . Deze soort komt in Noord Afrika voor.

Voedsel

Zijn voedsel bestaat voornamelijk uit insecten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Strigiformes (Uilachigen)
Familie: Strigidae (Uilen)
Geslacht: Athene
Soort: Athene Glaux

Onderwerpen #athene #Chevêche d'Athéna d'Afrique du nord #Little Owl ssp glaux #Marokko 2010 #Steenuil ssp glaux #Steinkauz ssp glaux #strigidae #Strigiformes #uil #uilachtigen #uilen #Woestijnsteenuil #Домовый сыч ssp glaux