klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Woestijnsteenuil is een ondersoort van onze eigen steenuil. Het is een kleine uil met een hoogte tussen de 21 en 23 cm. Hij heeft fel gele ogen,  is bruin/wit gevlekt, en heeft een platte kop. Deze soort is lichter van kleur.

Biotoop:

Het leefgebied van de Woestijnsteenuil bestaat uit droge gebieden afgewisseld met vegetatie en ruines en/of bebouwing. In Marokko kwamen we ze in diverse biotopen tegen, zelfs nabij een riviermonding aan zee.

Voorkomen:

De Woestijnsteenuil is ondersoort van de Steenuil . Deze soort komt in Noord Afrika voor.

Voedsel:

Zijn voedsel bestaat voornamelijk uit insecten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Strigiformes (Uilachigen)
Familie: Strigidae (Uilen)
Geslacht: Athene
Soort: Athene Glaux

Onderwerpen #athene #Chevêche d'Athéna d'Afrique du nord #Little Owl ssp glaux #Marokko 2010 #Steenuil ssp glaux #Steinkauz ssp glaux #strigidae #Strigiformes #uil #uilachtigen #uilen #Woestijnsteenuil #Домовый сыч ssp glaux