Bergfluiter

Kenmerken

De Bergfluiter lijkt erg op een Kleine karekiet. De volwassen vogels hebben een egaal grijs-groene rug, groen-getinte romp en vleugels en witachtige onderkant. De snavel is klein en puntig en de poten zijn bruin. Beide geslachten zijn identiek, zoals bij de meeste zangers.

Biotoop

Deze vogels leven in bossen.

Voorkomen

De Bergfluiter broedt in Zuid-West-Europa en Noord-Afrika. Deze soort migreert, en overwintert in de sub-Sahara in Afrika. Het is een zeldzame zwerver in Noord-Europa.

Voedsel

Hij leeft van insecten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Phylloscopidae
Geslacht: Phylloscopus
Soort: Phylloscopus bonelli

Onderwerpen #Berchbosksjonger #bergfluiter #Berglaubsänger #Bergsångare #Bjergløvsanger #Bonellī ķauķītis #Bonelli's Warbler #Bonelli-füzike #Boz söğütbülbülü #budníček horský #Eikesanger #Felosa de Bonelli #Fishkëllyesi gushëbardhë #gorski zviždak #Hribska listnica #lääne-lehelind #Limsöngvari #Marokko 2010 #Mosquiter pàl-lid #Mosquitero Papialbo #Passeriformes #Phulloscopus #Phylloscopidae #Picafollas de Bonelli #Pouillot de BonelliLuì bianco #šviesiapilvė pečialinda #Świstunka górska #vuoriuunilintu #Western Bonelli's Warbler #zangvogel #Zangvogels #Вівчарик світлочеревий #Планински пејач #Планински певец #Светлобрюхая пеночка #نقشارة بونللي #ボネリームシクイ #博氏柳莺