klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Bergfluiter lijkt erg op een Kleine karekiet. De volwassen vogels hebben een egaal grijs-groene rug, groen-getinte romp en vleugels en witachtige onderkant. De snavel is klein en puntig en de poten zijn bruin. Beide geslachten zijn identiek, zoals bij de meeste zangers.

Biotoop:

Deze vogels leven in  bossen.

Voorkomen:

De Bergfluiter broedt in Zuid-West-Europa en Noord-Afrika. Deze soort migreert, en overwintert in de sub-Sahara in Afrika. Het is een zeldzame zwerver in Noord-Europa.

Voedsel:

Hij leeft van insecten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Phylloscopidae
Geslacht: Phylloscopus
Soort: Phylloscopus bonelli

Onderwerpen #Berchbosksjonger #bergfluiter #Berglaubsänger #Bergsångare #Bjergløvsanger #Bonellī ķauķītis #Bonelli's Warbler #Bonelli-füzike #Boz söğütbülbülü #budníček horský #Eikesanger #Felosa de Bonelli #Fishkëllyesi gushëbardhë #gorski zviždak #Hribska listnica #lääne-lehelind #Limsöngvari #Marokko 2010 #Mosquiter pàl-lid #Mosquitero Papialbo #Passeriformes #Phulloscopus #Phylloscopidae #Picafollas de Bonelli #Pouillot de BonelliLuì bianco #šviesiapilvė pečialinda #Świstunka górska #vuoriuunilintu #Western Bonelli's Warbler #zangvogel #Zangvogels #Вівчарик світлочеревий #Планински пејач #Планински певец #Светлобрюхая пеночка #نقشارة بونللي #ボネリームシクイ #博氏柳莺