Westelijk blonde tapuit

Kenmerken

De Westelijk blonde tapuit wordt ongeveer 17 cm groot. Hij heeft een zwart masker wat in de zomer verandert tot een oogstreep, in tegenstelling tot de oostelijke vorm welke doorloopt tot op de keel. De vleugels zijn zwart met een korte handpenprojectie. De boven en onderzijde zijn okergeel in broedkleed. Hij heeft een witte stuit en een zwart uiteinde op de staart. De snavel en poten zijn zwart.

Biotoop

De Westelijk blonde tapuit leeft op droge zanderige en rotsachtige vlaktes waar hier en daar wat vegetatie staat.

Voorkomen

De Westelijk blonde tapuit broedt op het Iberisch schiereiland en Noord Afrika. De scheiding tussen de westelijke en blonde vorm ligt ergens van Italië en Kroatië. Dit betreft de westelijke vorm.

Voedsel

Hij leeft van insecten welke hij najaagt vanaf een uitkijk post. Na de vangst keert hij vaak terug op zijn uitkijk post.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Muscicapidae
Onderfamilie: Saxicolinae (voorheen: kleine lijsterachtigen)
Geslacht: Oenanthe
Soort: Oenanthe hispanica hispanica

Onderwerpen #Belorit okrovy #Białorzytka rdzawa #Bishtbardha vetullzezë #Black-eared Wheatear #Black-eared Wheatear ssp hispanica #Blonde Tapuit ssp hispanica #Chasco-ruivo #Còlit ros #Collalba Rubia Occidental #Déli hantmadár (ssp. hispanica) #hispanica #Jörfadepill #Kara kulaklı kuyrukkakan #lijsterachtige #lijsterachtigen #Marokko 2010 #Maurensteinschmätzer ssp hispanica #Medelhavsstenskvätta #Middelhavssteinskvett #Middelhavsstenpikker #Mittelmeer-Steinschmätzer #Monachella #Muscicapidae #oenanthe #rusotasku #saxicolinae #Španski kupčar #Traquet oreillard ssp hispanica #vahemere kivitäks #Westelijke Blonde Tapuit #Western Black-eared Wheatear #Westlike Swartwjukheidehipper #Ασπροκωλίνα #Испанская каменка ssp hispanica #Испанско каменарче #Кам янка іспанська #Սևախայտ քարաթռչնակ #סלעית קיץ #أبلق أسود الأذن #カオグロサバクヒタキ #白顶鵖