klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Seebohm’s tapuit is een zangvogel uit de familie Lijsters (Turdidae), een ondersoort van de gewone tapuit. Het is een erg opgewonden vogel, hij maakt buiginkjes waarbij hij zijn staart snel beweegt. Hij wordt ca. 15 cm groot. Het mannetje heeft een grijze kruin en een zwarte keel en baard. De rug is grijs overlopend naar de vleugels in zwart. De buikzijde is licht van kleur. Het vrouwtje is lichter van kleur en heeft een veel witte wenkbrauw streep en een vale wat donkere wangvlek.

Biotoop:

Diverse open gebieden, met verspreide bosjes zoals duinen en zandgebieden, maar ook rotsachtige vlaktes. Broed meestal in rotsspleten, stenen muren en konijnenholen.

Voorkomen:

De Seebohm’s tapuit is een soort welke in Noordwest Afrika voorkomt. Dit is een ondersoort van de Tapuit.

Voedsel:

Zijn voedsel bestaat voornamelijk uit insecten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Muscicapidae
Onderfamilie: Saxicolinae (voorheen: kleine lijsterachtigen)
Geslacht: Oenanthe
Soort: Oenanthe oenanthe seebohmi

Onderwerpen #lijsterachtige #lijsterachtigen #Marokko 2010 #Muscicapidae #Northern Wheatear #oenanthe #Paprastasis kūltupys #Passeriformes #saxicolinae #Steindepill #Steinschmätzer #Steinskvett #Stenpikker #Stenskvätta #Traquet motteux #zangvogel #Zangvogels #Σταχτοπετρόκλης #Кам янка звичайна #Обыкновенная каменка #Палявая падкаменка #Сиво каменарче #Սովորական քարաթռչնակ #סלעית אירופאית #أبلق أوروبي