Rode woestijnvink

Kenmerken

Deze vogelsoort heb ik gefotografeerd in de Atlasgebergte van Marokko, en blijkt hier een ondersoort te zijn (alienus). Een prachtige maar zeer schuwe vogel, welk voorzien is van mooie kleuren. Kenmerkend zijn de dikke gele driehoekige snavel, de roze slagpennen, zijn grote kop en dikke hals. Een fraai vogeltje welke vaak in kleine groepen leeft.

Biotoop

De Rode Woestijnvink leeft op hoogtes tussen de 1700 en 3300 meter hoogte. In de winterperiodes zijn ze vaak in lagere gebieden aan te treffen. Veelal bestaat zijn biotoop uit steile bergwanden, ravijnen en ruige berggebieden zonder al te veel vegetatie.

Voorkomen

Ze komen voor in het Atlasgebergte van Marokko, en vanaf Turkije tot in noordoost Pakistan.

Voedsel

De Rode Woestijnvink leeft van zaden welke ze vinden in de weinige vegetatie in hun biotoop. In de winter worden in lagere gebieden aan getroffen op agrarische gebieden.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Superfamilie: Passeroidea
Geslacht: Rhodopechys
Soort: Rhodopechys sanguineus

Onderwerpen #Asa-carmim #Asian Crimson-winged Finch #Bergsökenfink #Camachuelo Rosado #Fringuello alicremisi #gilak ciemnogłowy #Hrjósturfinka #hýl růžovokřídlý #Karmoisinfinke #kõnnuleevike #Marokko 2010 #Passeriformes #Passeroidea #Pinsà rosat sanguini #Raudonsparnė dykuminė sniegena #Rdečeperuti trobentar #Rhodopechys #Rode Bergvink #Rode Woestijnvink #Roselin à ailes roses #Rosenvingefink #Rotflügelgimpel #Rózsásszárnyú sivatagipinty #ruususiipitulkku #Sārtspārnu ķeģis #zangvogel #Zangvogels #Краснокрылый чечевичник #Կարմրաթև ոսպնուկ #حسون قرمزي الجناح #سهره بال‌سرخ #ベニバネナキマシコ #红翅沙雀