Levaillants specht

Kenmerken

De Leivaillants specht is groen op de rug en licht grijsgroen op de buikzijde. Hij is zwart in zijn gezicht en het mannetje heeft een rode wangvlek, is rood boven op de kop en in de nek, geel op de borst, in de oorstreek, de kin en de keel witachtig. De vleugelveren zijn bruinzwart, gelig of bruinwit gevlekt, de stuurveren zijn groengrijs en zwart gestreept. Kenmerkend is de wang, een zwarte vlek met lichte streep er boven. Hij heeft geen zwart rond het oog!

Biotoop

Deze specht leeft vooral in gebieden met oude loofbomen afgewisseld met open stukken.

Voorkomen

Standvogel en broedvogel in Noord West Afrika. Deze foto's zijn gemaakt in Marokko, het is een erg schuwe vogel die zich weinig laat zien, de kwaliteit van de foto's is dan ook minder als gewenst.

Voedsel

Insecten, wormen, bessen en mieren.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Piciformes (Spechtvogels)
Familie: Picidae
Geslacht: Picus
Soort: Picus caillantii

Onderwerpen #aafrika roherähn #atlaksenvihertikka #Atlasgröngöling #Atlaška žolna #Atlasz-küllő #Berbergrønspætte #Berberinė meleta #Berberu dzilna #Dzięcioł algierski #Laufspæta #Levaillant's Woodpecker #Levaillants Specht #Marokko 2010 #Peto-mourisco #Pic de Levaillant #Picchio verde di Levaillant #picidae #Piciformes #Picot verd magrebí #Picus #Pito Real Bereber #spechtachtige #spechtachtigen #spechten #spechtvogels #Vaillantspecht #žluna africká #Левайлантов зелёный дятел #モロッコアオゲラ #利氏绿啄木鸟