Diksnavelleeuwerik

Kenmerken

De Diksnavelleeuwerik wordt ca. 17 cm groot. Een leeuwerik soort met een erg grote snavel. Het mannetje heeft zwarte wangvlekken met witte spot. Bij vlucht zijn de donkere ondervleugels kenmerkend voor deze vogel, net zoals de witte achterrand op de vleugels. De borst is wit met zwarte vlekjes, bovendelen zijn grijsbruinig.

Biotoop

Deze vogels leven en broeden op open steenwoestijnen met weinig vegetatie. In hun biotoop vallen ze door hun kleur niet op en zijn daardoor er lastig te vinden.

Voorkomen

De Diksnavelleeuwerik leeft in Zuid Marokko en lokaal in het Midden Oosten.

Voedsel

Zij leven van insecten welke op de stenige vlaktes te vinden zijn, ze foerageren al lopend op de grond.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Alaudidae (Leeuweriken)
Geslacht: Ramphocoris
Soort: Ramphocoris clotbey

Onderwerpen #alaudidae #Allodola beccogrosso #Alouette de Clot-Bey #Alouette de Clotbey #Calàndria becgrossa #Calandria Picogorda #Calhandra-de-bico-grosso #Debelokljuni škrjanec #Diksnavelleeuwerik #Dižknābja cīrulis #Kalın gagalı toygar #Klumbulævirki #Knackerlerche #Leeuweriken #Marokko 2010 #paksunokkakiuru #Passeriformes #Ramphocoris #skowroniak #skřivan tlustozobý #Storasnapis vieversys #suurnokk-lõoke #Thick-billed Lark #Tjocknäbbad lärka #Tykknebblerke #Tyknæbbet Lærke #Vastagcsőrű pacsirta #zangvogel #Zangvogels #Толстоклювый жаворонок #עפרוני עב מקור #قبرة سميكة المنقار #ハシブトヒバリ #厚嘴百灵