Bosruiter

Kenmerken

De Bosruiter is een grijsbruine vogel met lange poten (waadvogel) en met een opvallende witte stuit. De onderzijde is licht van kleur, de bovenzijde grijsbruin voorzien van witte en donkere vlekjes. De kop, nek en borst zijn bruin gestreept, hij heeft een witte wenkbrauw streep. De poten zijn geelgroenig.

Biotoop

De Bosruiter leeft in dichtbegroeide moerassen, beekjes met hogere begroeiing zoals bomen en natte hoogveen gebieden. Buiten het broedseizoen is hij ook op moddervlaktes te vinden, vaak in meerdere aantallen.

Voorkomen

De Bosruiter komt voor in de noordelijke gebieden zoals Scandinavië en Rusland. Tijdens de trek migreert deze soort naar Afrika waarbij hij in de Zuidelijk Europese landen kan worden waargenomen.

Voedsel

Hij leeft van wormen, insecten en kikkervisjes.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Charadriiformes (Steltloperachtigen)
Familie: Scolopacidae (Strandlopers en snippen)
Geslacht: Tringa
Soort: Tringa glareola

Onderwerpen #Bilurico bastardo #Bosktsjirk #Bosruiter #Bruchwasserläufer #Charadriiformes #Chevalier sylvain #Flóastelkur #Fluierar de mlaştină #Groene Jonker #Grönbena #Grønnstilk #liro #Maçarico-bastardo #močvirski martinec #Mudatilder #Nederland #Noord Holland #Orman düdükçünü #Piro piro boschereccio #prudnik migavac #Prutka Migavica #Purva tilbīte #Qyrylyku i zallit #Réti cankó #Scolopacida #snippen #steltloper #Steltloperachtigen #Strandloper #strandlopers #Tikutis #Tinksmed #tringa #Valona #Vodous bahenni #Wood Sandpiper #Łęczak #Λασπότρυγγας #Болотяний коловодник #Кулік-цякун #Мала тринга #Малък горски водобегач #ФифиAndarríos Bastardo #Ֆիֆի #ביצנית מנומרת #آبچلیک خالدار پاسبز #طيطوي الغياض #นกชายเลนน้ำจืด #მურა მენაპირე #ጠቃጠቆ የወንዝ ፉፉዬ #タカブシギ #林鹬