Watersnip

Kenmerken

De Watersnip is een mooi gekleurde steltloper met een zeer lange zwarte snavel. De bovenzijde en kop zijn bruin, met crème en gelige bestreping en bandering. De onderzijde is licht van kleur. De watersnip is een vrij schuwe vogel, en is moeilijk te vinden met zijn camouflage kleuren.

Biotoop

Deze steltloper is te vinden in natte graslanden en moerassen. Buiten het broedseizoen is hij ook in polders te vinden.

Voorkomen

De Watersnip komt voor in de gematigde gebieden van bijna alle werelddelen, behalve Australië. In Nederland en België  is het een algemene broedvogel en standvogel, maar gaat in aantallen achteruit door de verkleining van zijn gebied i.v.m. intensivering van landbouw.

Voedsel

Ongewervelde, wormen en insecten, maar kan ook plantaardig materiaal eten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Charadriiformes (Steltloperachtigen)
Familie: Scolopacidae (Strandlopers en snippen)
Geslacht: Gallinago
Soort: Gallinago Gallinago

Ondersoorten

G.g. faeroeensis: IJsland, de Faeröer-eilanden, Orkney-eilanden en Shetlandeilanden.
G.g. gallinago: centraal en noordelijk Europa en Azië.

Onderwerpen #(Κοινό) Μπεκατσίνι #Agachadiza Común #Barska šljuka #Becacina #Becadell comú #Bécassine des marais #Becațină comună #Beccaccino #Bekas kszyk #Bekasina otavni #Bekassine #Charadriiformes #Common Snipe #Dobbeltbekkasin #Enkelbeckasin #Enkeltbekkasin #gallinago #Hrossagaukur #Kozica #Narceja-comum #Nederland #Noord Holland #Perkūno oželis #Sárszalonka #Scolopacidae #Shapka e ujit #Šljuka Kokošica #snip #snippen #Steltloperachtigen #Strandloper #Suçulluğu #taivaanvuohi #Texel 2016 #Tikutaja e. taevasikk #Waarlamke #Watersnip #Бакас #Баранець звичайний #Мочуришна (Ритска #Обыкновенный бекаc #Средна бекасина #Մորակտցար #חרטומית ביצות #شنقب شائع جهلول شائع #پاشلک معمولی #ჩიბუხა #ተራው ፉፉዬ #タシギ #扇尾沙锥