klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

Deze soort is onmiskenbaar op het noordelijk halfrond te wijten aan zijn grote spatelvormige snavel. Het mannetje heeft een groene kop, witte borst en buik en kastanje kleurige flanken. Het vrouwtje is lichtbruin, met veren net als een vrouw wilde eend, maar gemakkelijk te onderscheiden door de lange brede snavel, welke grijs getint is met oranje op de randen van de snavel.

Biotoop:

Dit is een vogel van open waterrijke gebieden, zoals natte graslanden of moerassen met opkomende vegetatie.

Voorkomen:

De Slobeend komt voor op het noordelijk halfrond, en trekt in de migratie periode naar het zuiden.

Voedsel:

De Slobeend foerageert door ploeteren naar plantaardig voedsel, vaak door swingend met zijn snavel van links naar rechts te bewegen om voedsel uit het water te halen. Hij eet ook weekdieren en insecten in de broedperiode.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Anseriformes (Eendvogels)
Familie: Anatidae (Zwanen,ganzen en eenden)
Geslacht: Anas
Soort: Anas clypeata

Onderwerpen #anas #Anatidae #Ànec cullerot #Anseriformes #Canard souchet #Cuchara Común #Cullerete #eendachtigen #eenden #eendvogels #Enlidimdik #Europese Slopeend #ganzen #Kanalas réce #Kaşıkgaga #lapasorsa #Löffelente #Luitsnokk-part #Lzicák pestry #Mestolone #Nederland #Northern Shoveler #Oostvaardersplassen #patka kašikara #Patka Žličarka #Pato-trombeteiro #Płaskonos #Raca žličarica #Rață lingurar #Šaukštasnapė antis #Skeand #Skedand #Skeiðönd #Skjeand #Slob #Slobeend #Sqepluga #Zwanen #Χουλιαρόπαπια #Качка-лапаноска #Клопач #Патка лажичарка #Широконіска #Широконоска #Լայնակտուց բադ #מרית #أبو مجرف الكيش #اردک نوک‌پهن #განიერისკარტა იხვი #አካፎ #ハシビロガモ #琵嘴鸭