Temmincks Strandloper

Kenmerken

De Temminck strandlopers is een zeer kleine steltloper, op 13.5-15 cm lengte vergelijkbaar in grootte met de Kleine Strandloper. Ze hebben kortere poten en langere vleugelels dan de Kleine Strandloper. De poten zijn geel en de buitenste staartveren wit, in tegenstelling tot de donkere poten en grijze buitenste staartveren van de Kleine Strandloper. De Temmincks Strandloper is een vrij saaie steltloper, met voornamelijk eenvoudige bruine bovendelen en kop, en onderkant wit afgezien van een donkere borst. In winterkleed doet het algemene uiterlijk denken aan een kleine versie van de Oeverloper.

Biotoop

Het broedgebied bestaat uit venen en moerassen van de Noordelijke Arctische taiga gebieden van Europa en Azië.

Voorkomen

Hij broedt in Scandinavië, het noorden van Groot-Brittannië en het noorden van Rusland langs rivieren en meren. Het is een trekvogel die in West-Europa tijdens de trek ook regelmatig te zien is. Hij trekt in de winter naar het Middellandse Zeegebied, equatoriaal Afrika en Zuid- en Zuidoost-Azië.

Voedsel

Deze vogels foerageren in zachte modder met wat vegetatie op basis van zicht. Ze hebben een opvallend muisachtige eetgedrag, gestaag kruipend langs oevers. Ze eten meestal insecten en andere kleine ongewervelden.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Charadriiformes (Steltloperachtigen)
Familie: Scolopacidae (Strandlopers en snippen)
Geslacht: Calidris
Soort: Calidris temminckii

Onderwerpen #Bakkatíta #Bécasseau de Temminck #Biegus mały #calidris #Charadriiformes #Correlimos de Temminck #Fugaci pitic #Gambecchio nano #Gielpoatgril #Gjelaci xhuxh #Jespák sedy #lapinsirri #Lesbos 2009 #Mosnäppa #pelēkais trulītis #Pilrito de Temminck #Pilro de Temminck #Sarı bacaklı kumkuşu #Scolopacidae #Sijedi Žalar #snip #snippen #steltloper #Steltloperachtigen #Strandloper #strandlopers #Teminckov žalar #Teminko bėgikas #Temminck's Stint #Temminck-partfutó #Temminckov prodnik #Temmincks Strandloper #Temminckse strandloper #Temmincksnipe #Temmincksryle #Temminckstrandläufer #Temminckstrandloper #Territ de temminck #Värbrüdi e. värbrisla #Σταχτιά Νανοσκαλίδρα #Белахвосты пясочнік #Белохвостый песочник #Пепелав песочен свиркач #Побережник білохвостий #Сив брегобегач #Սպիտակապոչ ավազակտցար #חופית טימיניק #تلیله دم‌سفید #دريجة تمنك #นกสติ๊นท์อกเทา #თეთრკუდა მექვიშა #オジロトウネン #青脚滨鹬