Ralreiger

Kenmerken

De Ralreiger is mooi strokleurige vogel met een lange gelig en zwart gestreepte kuif, die als een soort manen vanaf zijn kop over zijn rug hangen. De vleugels en staart zijn wit. In de broedtijd zijn de poten rood, maar hierna kleuren ze naar geelgroen.

Biotoop

Moerassen, plassen en riviermondingen, waarbij veel vegetatie aanwezig is zoals lelie bladeren. Vist vanaf de watervegetatie door prooi uit het water te grijpen.

Voorkomen

De vogel heeft een vrij groot, maar zeer verbrokkeld verspreidingsgebied in Zuid-Europa, Turkije en het Nabije Oosten tot in het dal van de Nijl. Het is een vogel van drasland zoals rivierdalen, meren, irrigatiekanalen, sloten en rijstvelden maar met een voorkeur voor rijk begroeide zoetwatermoerassen. De vogel broedt in kleine kolonies in bomen en struikgewas in moerasgebieden, vaak samen met andere reigers. De ralreiger is een trekvogel die overwintert in Afrika ten zuiden van de Sahara. In het Nijldal is de vogel standvogel

Voedsel

Vis, insecten en amfibieën.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Pelecaniformes (Roeipotigen)
Familie: Ardeidae (Reigers en roerdompen)
Geslacht: Ardeola
Soort: Ardeola ralloides

Onderwerpen #(Ξανθός) Κρυπτοτσικνιάς #Alaca balıkçıl #Ardeidae #Ardeola #Çapka e verdhë #čaplja #Čopasta #Crabier chevelu #Czapla modronosa #Garcilla Cangrejera #Griekenland 2015 #koldhaigur e. tiigihaigur #Lesbos 2009 #Martinet ros #Nederland #Noord Holland #Papa-ratos #Pelecaniformes #rääkkähaikara #Rallenreiher #Rallhäger #Ralreier #Ralreiger #Reiger #Reigers #Relluhegri #Roeipotigen #Roerdomp #Roerdompen #Sarı vağ #Sgarza ciuffetto #Sompereager #Squacco Heron #Stârc galben #Tophejre #Topphegre #Üstökösgém #vlasatá #Volavka #Žuta Čaplja #Гривеста чапла #Желтая цапля #Жолта (Гривеста) чапја #Жоўтая чапля #Чапля жовта #Դեղին տառեղ #אנפית סוף #واق أبيض صغير #ყვითელი ყანჩა #カンムリサギ #白翅黄池鹭