Orpheuspotvogel

Kenmerken

De Orpheusspotvogel is een zangvogel uit de familie van zangers (Sylviidae). Ze worden ongeveer 13 cm groot. De Orpheusspotvogel is bruin groen op de kop en rug, de vleugels zijn donkerder en gestreept. De borst en buikzijde zijn geel. Hij heeft een gele oogstreep. De spotvogel "spot" met andere vogels door ze te imiteren. Hij heeft een ruim geluiden repertoire wat vaak lijkt op die van de bosrietzanger.

Biotoop

De Orpheusspotvogel leeft veel in bomen en struiken, en laat zich weinig zien. Ze komen vaak voor in randen van loofbossen, boomgaarden, tuinen en parken. Hij foerageert in struiken en bomen.

Voorkomen

Kan in Nederland en België aangetroffen worden. Hij broedt in Zuidwest-Europa en Noordwest-Afrika.

Voedsel

Insecten en andere ongewervelde, en bessen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Acrocephalidae
Geslacht: Hippolais
Soort: Hippolais polyglotta

Onderwerpen #acrocephalidae #Bosqueta vulgar #Canapino #Daudzbalsu ķauķis #Déli geze #Felosa-poliglota #Folosa amarela #hippolais #Hypolaïs polyglotte #Kısa kanatlı sarı mukallit #Kratkokrili Voljić #Kratkoperuti vrtnik #lääne-käosulane #Melodious Warbler #Nederland #Orpheusspötter #Orpheusspotvogel #Passeriformes #Përqeshësi zëëmbël #Polyglottsångare #Sedmihlásek svitorivy #Sint Oedenrode #Skopsöngvari #Spaanske Hôfsjonger #Spottesanger #taiturikultarinta #Tošinukė giesmininkė #Zaganiacz szczebiotliwy #zangvogel #Zangvogels #Zarcero Políglota #Ορφεοστριτσίδα #Бъбрив присмехулник #Краткокрил вољич #Многоголосая пересмешка #هازجة الأنغام #ウタイムシクイ #歌篱莺