Zwarte zee-eend

Kenmerken

Het volwassen vrouwtje gemiddeld 45 cm in lengte, terwijl de volwassen man gemiddeld 49 cm in lengte is. Hij wordt gekenmerkt door zijn omvangrijke vorm en grote snavel. Het mannetje is helemaal zwart met een zeer bolle gele snavel. Het vrouwtje is een bruine vogel.

Biotoop

De Zwarte Zee-eend leeft vooral op zee, en broedt op zoetwatergebieden zoals meren en moerassen.

Voorkomen

Zwarte Zee-eenden komen voor als broedvogel in Noord-Europa en Noord-Azië, waar ze broeden in zoetwatergebieden zoals meren en moerassen, vooral in Rusland en noordelijk Scandinavië. Buiten broedtijd verblijven ze op zee, langs de kust. De soort is een wintergast in West- en Centraal-Europa.

Voedsel

Deze soort duikt voor schaaldieren en weekdieren.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Anseriformes (Eendvogels)
Familie: Anatidae (Eendachtigen)
Geslacht: Melanitta
Soort: Melanitta Nigra

Onderwerpen #Anatidae #Ànec negre #Anseriformes #Common Scoter #Crna patka #Črna raca #crni turpan #eendachtigen #eenden #eendvogels #Fekete réce #Hrafnsönd #Juodoji antis #Kara ördek #Macreuse noire #Markaczka #melanitta #Melnā pīle #mustalintu #Mustvaeras #Nederland #Negrón Común #Orchetto marino #Pato-preto #Pelagische tocht 2008 #Pentumeiro #Rață negricioasă #Rosa e zezë #Sinqə #Sjöorre #Sortand #Svartand #Swarte See-ein #Trauerente #Turpan cerny #zeeeend #Zwarte Zee-eend #Μαυρόπαπια #Нырок-сіньга #Синьга #Траурна потапница #اسکوتر سیاه #بط أسقطور بط أسود #ヨーロッパクロガモ