klik op de foto voor de originele weergave

De grondeekhoorn leeft vaak in kleine groepen. Ze houden in het noorden een winterslaap en zullen al vroeg in het voorjaar hun jongen werpen. Om zich voor te bereiden op de winter leggen de dieren een dikke vetlaag aan en/of leggen ondergrondse voedsel voorraden aan. De jongen groeien erg snel en zijn binnen 3 tot 6 weken onafhankelijk. Ze verlaten vaak snel hun nest aangezien ze hier niet beschermd zijn tegen roofdieren.  De grondeekhoorn leeft van plantaardig materiaal.

Wetenschappelijk

Rijk: Animalia (Dieren)
Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Mammalia (Zoogdieren)
Orde: Rodentia (Knaagdieren)
Familie: Sciuridae (Eekhoorns)
Onderfamilie: Xerinae
Soort: Marmotini

Onderwerpen #Alaska 2008 #eekhoorn #eekhoorns #knaagdieren #rodentia #sciuridae #xerinae