Spotvogel

Kenmerken

De Spotvogel (Hippolais icterina) is een zangvogel uit de familie van zangers (Sylviidae). Ze worden ongeveer 13 cm groot. De Spotvogel is egaal groen op de kop en rug, de vleugels zijn donkerder en gestreept. De borst en buikzijde zijn geel. Hij heeft een gele oogstreep. De spotvogel "spot" met andere vogels door ze te imiteren. Hij heeft een ruim geluiden repertoire wat vaak lijkt op die van de Zanglijster en Bosrietzanger.

Biotoop

De Spotvogel leeft veel in bomen en struiken, en laat zich weinig zien. Ze komen vaak voor in randen van loofbossen, boomgaarden, tuinen en parken. Hij foerageert in struiken en bomen.

Voorkomen

Zomergast en broedvogel in Nederland. Hij komt voor in een groot gedeelte van Europa en overwintert in het zuidelijk deel van Afrika.

Voedsel

Insecten en andere ongewervelde, en bessen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Acrocephalidae
Geslacht: Hippolais
Soort: Hippolais icterina

Onderwerpen #acrocephalidae #Bosqueta icterina #Canapino maggiore #Felosa-icterina #Frunzăriță galbenă #Gelbspötter #Giele Hôfsjonger #Gulbug #Gulsanger #Härmsångare #hippolais #Hypolaïs ictérine #Icterine Warbler #Käosulane #Kerti geze #kultarinta #Nederland #Paprastoji tošinukė #Passeriformes #Përqeshësi i gjelbër #Rumeni vrtnik #Sarı mukallit #Sedmihlásek hajni #Sint Oedenrode #Spésöngvari #Spotsanger #Spotvogel #Zaganiacz zwyczajny #zangvogel #Zangvogels #Zarcero Icterino #Žuti Voljić #Κιτρινοστριτσίδα #Берестянка звичайна #Градински присмехулник #Зеленая пересмешка #Зялёная перасмешка #Присмевници #Կանաչ մորեհավ #שיחנית צהובת בטן #هازجة ليمونية خنشع ليموني #キイロウタムシクイ #绿篱莺