Tuinfluiter

Kenmerken

De Tuinfluiter is familie van de grasmussen. Ze worden ca. 14 cm groot. De bovendelen zijn voornamelijk grijsbruin, de vleugels en staart zijn wat donkerder. De buikzijde is lichter van kleur. Ze hebben een vage wenkbrauwstreep. Lijkt veel op de karekiet. Is moeilijk waar te nemen omdat ze vaak in de vegetatie blijven.

Biotoop

Weelderig begroeide gebieden met struiken en lage bomen. Parken, tuinen en bosranden.

Voorkomen

Algemene zomergast en broedvogel in Nederland. Hij broedt in Noord- en Midden Europa en migreert na het broedseizoen naar Afrika.

Voedsel

Insecten en bessen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Sylviidae (Zangers van de Oude Wereld)
Geslacht: Sylvia
Soort: Sylvia borin

Ondersoorten

S.b. borin: westelijk, centraal en noordelijk Europa.
S.b. woodwardi: van Polen en Oekraïne tot centraal Siberië.

Onderwerpen #Aed-põõsalind #Beccafico #Bilbilthi i kopshtit #Boz ötleğen #Curruca Mosquitera #Fauvette des jardins #Felosa-das-figueiras #Garden Warbler #Gartengrasmücke #Garðsöngvari #Hagesanger #Havesanger #Kerti poszáta #lehtokerttu #Maasthorst #Nederland #Passeriformes #Penice slaviková #Pokrzewka ogrodowa #Silvie de zăvoi #Sint Oedenrode #Siva Grmuša #Sodinė devynbalsė #sylvia #sylviidae #Tallarol gros #Trädgårdssångare #Tuinfluiter #Tuinsanger #Túnsjonger #vrtna grmuša #Vrtna penica #zangvogel #Zangvogels #Κηποτσιροβάκος #Градинарско коприварче #Градинско коприварче #Кропив янка садова #Садовая леска #Садовая славка #Այգու շահրիկ #סבכי אפור #هازجة البساتين دخلة البساتين #ニワムシクイ #庭园林莺