Witoogeend

Kenmerken

De volwassen man is een rijk kastanjekleurige eend met een donkerbruine rug en een wit oog. De zuivere witte onderstaart helpt om soorten te onderscheiden met de enigszins vergelijkbare Kuifeend. Het vrouwtje is vergelijkbaar, maar saaier, en heeft een donker oog.

Biotoop

Hun broedgebied bestaat uit moerassen en meren met een meter of meer waterdiepte.

Voorkomen

Deze eenden broeden in Zuid- en Oost-Europa en Zuid- en West-Azië. Deze vogels migreren in de winter naar het zuiden en het noorden van Afrika.

Voedsel

Deze vogels voeden zich voornamelijk met door duiken of grondelen. Ze eten waterplanten en sommige weekdieren, waterinsecten en kleine vissen. Ze foerageren vaak 's nachts.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Anseriformes (Eendvogels)
Familie: Anatidae (Eendachtigen)
Geslacht: Aythya
Soort: Aythya nyroca

Onderwerpen #Anatidae #Anseriformes #Anythya #aythya #Brune Dûkein #Cigányréce #Eendachtige #eendachtigen #eenden #Eendvogel #eendvogels #Ferruginous Duck #Ferruginous Pochard #Fuligule nyroca #Hvidøjet And #Hvitøyeand #Jarpönd #Kaczka podgorzałka #Kostanjevka #Kryekuqe e vogël #Moorente #Morell xocolater #Moretta tabaccata #Nederland #Pasbaş patka hrvatski #Patka Njorka #Podgorzałka #Polák maly #Porrón Pardo #Rață roşie #Rudė #ruskosotka #Sint Oedenrode #Valgesilm-vart e. ruskevart #Vitögd dykand #Witoogeend #Zarro-castanho #Βαλτόπαπια #Белавокі нырок #Белоглазая чернеть #Белоока потапница #Кафена потопница #Чернь білоока #Սպիտակաաչք սուզաբադ #צולל ביצות #حمراوي أبيض العين الزرق الأحمر #თეთრთვალა ყურყუმელა #ነጭ አይን ዳክዬ #メジロガモ #白眼潜鸭