Alk

Kenmerken

De Alk is een vogelsoort welke normaal niet in Nederland voorkomt, maar wordt aan de kust dikwijls waargenomen tijdens de trek periode. De Alk is zwart/wit gekleurd. Hij heeft een afgevlakte hoge snavel, met een witte streep. De kop en rug zijn zwart, de buikzijde is wit. Vanaf zijn oog loopt een witte streep naar de snavel. Hij is ca. 38 cm groot.

Biotoop

Hij leeft in de broed periode aan de kust in het noordwesten van Europa. Tijdens de winter leeft hij op zee.

Voorkomen

De Alk is een vrij algemene vogel in het noordwesten, in Nederland kan hij aan de kust waargenomen worden, waarbij de pier van Ijmuiden een goede plaats is om ze te vinden tijdens de vogeltrek.

Voedsel

De alk leeft voornamelijk van vis.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Charadriiformes (Steltloperachtigen
Familie: Alcidae
Geslacht: Alca
Soort: Alca torda

Onderwerpen #Alca #Alca Común #Alcidae #Alk #Alka #Alka krzywonosa #Alka malá #Alke #Charadriiformes #Gavot #Gazza marina #Ijmuiden #mala njorka #Nederland #Njorka #Petit Pingouin #Pingouin torda #Razorbill #ruokki #steltloper #Steltloperachtigen #Torda-mergulheira #Tordalk #Tordmule #Usturagaga #Гагарка #Дебелоклюна гагарка #オオハシウミガラス #刀嘴海雀