Stellers zeearend – Steller’s sea eagle

Steller’s zeearend is de grootste vogel in het geslacht Haliaeetus en is een van de grootste roofvogels in het algemeen. Hij kan in groote variëren van 85 tot 105 cm met mannetjes gemiddeld ongeveer 89 cm in grootte, terwijl vrouwtjes gemiddeld ongeveer 100 cm worden. Dit is gemiddeld iets kleiner dan de Harpijarend. De spanwijdte loopt uiteen van 1,95 tot 2,5 mtr. Opvallend is de enorme gele snavel. Een volwassen vogel heeft donkerbruin tot zwart verenkleed, met witte schoudervlekken, witte stuit en staart, gele poten en enorme gele klauwen. Juveniele vogels hebben meer bruin en zijn minder fraai afgetekend in het verendkleed.