klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken

De Malabarneushoornvogel is een grote neushoornvogel welke ca. 65cm groot wordt. Hij heeft afgezien van zijn witte buik, keellap, staartzijden en achterrand tot de vleugels voornamelijk een zwart verenkleed. De snavel is geel met een groot, hoofdzakelijk zwart snavelkam. Vrouwtjes hebben een witte washuid rondom het oog, die de mannetjes missen.

Biotoop

Het biotoop beslaat groenblijvende en vochtige loofbossen, vaak in de buurt van menselijke nederzettingen.

Voorkomen

Deze soort komt voor in India en Sri Lanka.

Voedsel

Het is een omnivoor en eet fruit, kleine zoogdieren, vogels, kleine reptielen, en insecten. Een prooi wordt gedood en in zijn geheel ingeslikt. Vijgen zijn een belangrijk onderdeel van zijn dieet en dragen voor 60% van hun dieet bij van mei tot februari.

Wetenschappelijk

Malabarneushoornvogel,Malabar Pied Hornbill,Anthracoceros coronatus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Bucerotiformes
Familie: Bucerotidae
Geslacht: Anthracoceros
Soort: Anthracoceros coronatus

Onderwerpen #Bucero bianconero del Malabar #Cálao Coronado #Calao de Malabar #Calau becfalcat de l'Índia #Dzioborożec orientalny #Hinduhornfugl #Indinis raibasis ragasnapis #Indisk hornkorp #lippasarvinokka #Malabar Pied Hornbill #Malabarhornvogel #Malabári szarvascsőrű #Malabarneushoornvogel #Rajahnæsehornsfugl #Sri Lanka 2018 #zoborožec malabarský #Индийская птица-носорог #カササギサイチョウ #印度冠斑犀鸟