klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken

De Malabarkievit is een middelgrote lichtbruine steltloper met een zwarte kroon die in de nek van het bruin wordt gescheiden door een smalle witte band en grote gele lellen. Ze worden ca. 26 tot 28cm groot. De kin en keel zijn zwart en de bruine nek en bovendeel van de borst zijn gescheiden van de witte buik door een smalle zwartachtige lijn. De staart heeft een subterminale zwarte band die zich niet uitstrekt in de buitenste staartveren. De snavel is geel aan de basis.

Biotoop

Ze leven in verschillende open droge laagland biotopen.

Voorkomen

Ze komen voor in de meeste delen van India, delen van Pakistan, Nepal, Bangladesh en Sri Lanka. Ze maken korte migratiebewegingen als reactie op regen.

Voedsel

Het voedsel van de Malabarkievit bestaat uit kevers, termieten en andere ongewervelde dieren, die uit de grond worden geplukt.

Wetenschappelijk

Malabarkievit,Yellow-wattled lapwing,Vanellus malabaricus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Charadriidae
Geslacht: Vanellus
Soort: Vanellus malabaricus

Onderwerpen #Abibe-de-barbilhão-amarelo #Avefría Malabar #čejka indická #Czajka brunatna #Fredeluga de l'Índia #Gelblappenkiebitz #Gulflikvipa #Hinduvipe #india kiivitaja #Indisk Lapvibe #intianhyyppä #Malabári bíbic #Malabarinė pempė #Malabarkievit #Pavoncella caruncole gialle #Sri Lanka 2018 #Vanneau de Malabar #Yellow-wattled Lapwing #Малабарская пигалица #キトサカゲリ #黄垂麦鸡