klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken

De Indische fluiteend wordt ca. 41cm lang. Hij is overwegend licht roodbruin, waarbij de kop en de nek wat bleker gekleurd zijn en de borst en buik donkerder roodbruin. De kruin en de achterkant van de nek zijn ook weer donkerder. In vlucht zijn de kastanjebruine vleugeldekveren in combinatie met de zwarte slagpennen opvallend. Verder zijn de kastanjebruine dekveren op de staart kenmerkend voor deze soort en het belangrijkste verschil met de zwervende fluiteend die meer wit boven op de staart heeft.

Biotoop

Deze eendensoort leeft in moerassen, mangrovegebieden, meren en gebieden met natte rijstbouw. Ze leven vaak in grote groepen buiten het broedseizoen.

Voorkomen

De Indische fluiteend komt voor in India, Zuid-China, Thailand, het schiereiland Malakka, Sumatra, Borneo en Java. Er leven tussen de twee en twintig miljoen individuen op onze planeet. Ze worden niet bedreigd door de jacht omdat ze blijkbaar niet lekker zijn om op te eten.

Voedsel

Zoals elke eend leeft hij van waterplanten en weekdieren. Hij foerageert zowel op het water als op de het land.

Wetenschappelijk

Indische fluiteend,Lesser whistling duck,Dendrocygna javanica
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Anseriformes
Familie: Anatidae
Geslacht: Dendrocygna
Soort: Dendrocygna javanica

Onderwerpen #Anatra fischiatrice indiana #ànec arbori menut #Bengáli fütyülőlúd #Drzewica indyjska #husička malá #Indinė medžąsė #Indische Fluiteend #intianviheltäjäsorsa #Java ıslıkçı ördeği #Javapfeifgans #Lesser Whistling Duck #Lille Træand #Mali žvižgač #Marreca de Java #Mazā svilpējzoss #Orientalisk visseland #Roðablístra #Småplystreand #Sri Lanka 2018 #Suirirí de Java #väike vilepart #Малая древесная утка #ברווז שורק קטן #เป็ดแดง #リュウキュウガモ #栗树鸭