klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken

De Kamtsjatkameeuw is de op 3 na grootste meeuw ter wereld, wordt ca. 55 tot 68cm groot en heeft een spanwijdte van ca. 132 tot 160cm. Ze hebben een wite kop, witte buik en staart en hebben een donkergrijze rug en vleugels met een witte rand aan het einde. De onderkant van de vleugels vertoont langs de rand een parelsnoer achtige tekening. De ogen zijn geel, de korte poten zijn roze van kleur. De snavel is geel met een oranje vlek aan de onderzijde zowat aan het einde van de snavel.

Biotoop

Deze soort leeft op zee en broedt aan de kust van noordoostelijke zijde van Azië.

Voorkomen

De Kamtsjatkameeuw komt voor van noordoostelijk en oostelijk Siberië tot in noordelijk Japan. De vogels overwinteren in Taiwan.

Voedsel

Ze foerageren op waterplanten, vis, schelpdieren en ongewervelden.

Wetenschappelijk

Kamtsjatkameeuw,Slaty-backed gull,Larus schistisagus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Laridae
Geslacht: Larus
Soort: Larus schistisagus

Onderwerpen #Gabbiano dorsoardesia #Gaivota-de-dorso-ardósia #Gavià de Kamtxatka #Gaviota de Kamchatka #Goéland à manteau ardoisé #Japan #Kamčatkas kaija #Kamcsatkai sirály #Kamtschatkamöwe #Kamtsjatkameeuw #Mewa ochocka #ohhoota hõbekajakas #ohotanlokki #racek kamčatský #Skifermåge #Skifermåke #Skiffertrut #Slaty-backed Gull #Tolimųjų Rytų kiras #Тихоокеанская чайка #นกนางนวลหลังเทา #オオセグロカモメ #灰背鸥