Rode kardinaal – Northern cardinal

klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Rode Kardinaal is een middelgrote zangvogel welke ca. 21 tot 23 cm groot wordt en een spanwijdte heeft van ca. 30cm. Hij heeft een kenmerkende kuif op het hoofd en een masker op het gezicht dat zwart is bij het mannetje en grijs bij het vrouwtje. Het mannetje is levendig rood, terwijl het vrouwtje een saaie roodachtige olijfkleur heeft.

Biotoop:

Zijn biotoop omvat bossen, tuinen, struikgewas en moerasgebieden.

Voorkomen:

De Rode Kardinaal kan worden aangetroffen in het zuiden van Canada, via de oostelijke Verenigde Staten van Maine naar Texas en in het zuiden via Mexico, Belize en Guatemala.

Voedsel:

De Rode Kardinaal eet hoofdzakelijk zaad, maar voedt zich ook met insecten en fruit. Het mannetje gedraagt ​​zich territoriaal en markeert zijn territorium met zijn lied.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Cardinalidae
Geslacht: Cardinalis
Soort: Cardinalis cardinalis

Ondersoorten

C.c. cardinalis: zuidoostelijk Canada, de centrale en oostelijke Verenigde Staten (behalve zuidoostelijk Georgia en Florida).
C.c. floridanus: zuidoostelijk Georgia en Florida.
C.c. magnirostris: van zuidelijk Texas en centraal Oklahoma tot Mississippi.
C.c. canicaudus: van westelijk Oklahoma en westelijk en centraal Texas tot centraal Mexico.
C.c. coccineus: van San Luis Potosí tot noordelijk Oaxaca (oostelijk tot het zuidelijke deel van Centraal-Mexico).
C.c. littoralis: van Veracruz tot Tabasco (se Mexico).
C.c. yucatanicus: Yucatán (ZO-Mexico).
C.c. phillipsi: Yucatán (ZO-Mexico).
C.c. flammiger: zuidelijk Quintana Roo (zuidoostelijk Mexico), noordoostelijk Belize en noordelijk Guatemala.
C.c. saturatus: Cozumel (nabij zuidoostelijk Mexico).
C.c. superbus: de zuidwestelijke Verenigde Staten en noordelijk Sonora (noordwestelijk Mexico).
C.c. seftoni: centraal Baja California (noordwestelijk Mexico).
C.c. igneus: zuidelijk Baja California (noordwestelijk Mexico).
C.c. clintoni: Seralvo (nabij Baja California).
C.c. townsendi: Tiburón en aangrenzend Sonora (noordwestelijk Mexico).
C.c. affinis: het noordelijke deel van Centraal-en het westelijke deel van Centraal-Mexico.
C.c. sinaloensis: westelijk Mexico.
C.c. mariae: Três Marias (nabij westelijk Mexico).
C.c. carneus: zuidwestelijk Mexico.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reageren
  • verplicht
  • verplicht (niet zichtbaar)