Audouins meeuw – Audouin’s gull

klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken

De Audouins meeuw is een prachtige meeuwen soort welke ca. 50cm groot wordt. Het zomerkleed bestaat uit een witte buik, borst en kop, zilvergrijze bovendelen, een zwarte staart met witte spikkels, grijsgroene poten en een helderrode snavel met een zwarte band en gele punt.

Biotoop

Audouins meeuwen leven nabij de kust.

Voorkomen

Het grootste deel van de populatie broedt op de Khafarinas-eilanden bij Marokko. Daarnaast komt deze soort voor op een beperkt aantal plaatsen in het Middellandse Zeegebied. Sommige vogels trekken in de winter naar de Atlantische kusten van Marokko tot Senegal, andere zijn standvogels.

Voedsel

Audouins meeuwen zijn echte viseters en jagen op zee al duikend naar prooi. Ze kunnen daarnaast kleine andere waterdieren eten.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reageren
  • verplicht
  • verplicht (niet zichtbaar)