Zuidpooljager – South Polar Skua

klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Zuidpooljager is een grote vogel (hoewel klein in vergelijking tot andere jagersoorten) welke ongeveer 53 cm groot wordt. Volwassenen zijn grijsbruin van boven en hebben een witachtige (bleke morph) of stro-bruine (intermediate morph) kop en onderzijde, en het contrast tussen hoofd en lichaam maakt het gemakkelijk om te scheiden van vergelijkbare soorten mits je goed zicht op de vogel hebt. 

Biotoop:

 Het is een soort welke leeft op en nabij de Antarctische kust. Jaagt op zee en op het land.

Voorkomen:

Hij broedt op Antarctische kusten en legt meestal twee eieren in november en december. Het is een migrant die overwintert op zee in de Stille, Indische en Atlantische Oceaan. 

Voedsel:

De Zuidpooljager eet voornamelijk pinguïns en vissen. Hij eet ook andere vogels, konijnen en aas. Hij kan hierbij met brute kracht de omgeving lastig vallen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Stercorariidae
Geslacht: Stercorarius
Soort: Stercorarius maccormicki

 

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reageren
  • verplicht
  • verplicht (niet zichtbaar)