Schlegels Stormvogel – Atlantic Petrel

klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

Schlegel’s Stormvogel wordt ca. 43cm groot. Het is een middelgrote, forse stormvogel. Hij is op de borst en op de vleugels en bovenstaart bruin van kleur. Het onderste deel van de borst en de buik zijn wit en tussen het bruin en het wit is een scherpe afscheiding. De ondervleugel, onderstaartdekveren en anaalstreek zijn bruin.

Biotoop:

Hij foerageert op zee en komt aan land om te broeden.

Voorkomen:

De Schlegel’s Stormvogel is endemisch in de Zuid-Atlantische Oceaan. Hij broedt in enorme kolonies op Tristan da Cunha en het eiland Gough en verspreid zich uit over zee van Brazilië tot Namibië. De meeste waarnemingen op zee liggen ten westen van de broedeilanden en langs de subtropische convergentie.

Voedsel:

Deze soort foerageert meestal op inktvis. Hij foerageert ook op lantaarnvisjes (Myctophidae) als ze ’s nachts opstijgen naar de oppervlakte, evenals op kreeftachtigen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Procellariiformes
Familie: Procellariidae
Geslacht: Pterodroma
Soort: Pterodroma incerta

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reageren
  • verplicht
  • verplicht (niet zichtbaar)