klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Kelpmeeuw is opvallend door zijn witte kop, grote gele snavel met rode stip op de ondersnavel, zijn zwarte mantel op de bovenvleugels met witte randen rondom en witte stippen op de vleugelpunten. Ze hebben gele ogen met rode oogring. In zijn leefgebied is dit de enige grote meeuw met witte kop en dus niet te verwarren met andere meeuwsoorten. Ze worden ca. 54 tot 65cm groot en hebben een spanwijdte van ca. 128 tot 142cm.

Biotoop:

Hun leefgebied bevindt zich voornamelijk in de kustgebieden.

Voorkomen:

De Kelpmeeuw is een wijdverspreide soort welke voorkomt van West Ecuador en Zuidoost Brazilië tot in Tierra del Fuego. Van Namibië tot Mozambique, Madagaskar, Senegambia, Australië, Nieuw Zeeland, en de Subarctische eilanden in de Zuidelijke Oceaan.

Voedsel:

Hun dieet is zeer divers, voornamelijk krill en vis maar ook dumpafval van de mens.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Laridae
Geslacht: Larus
Soort: Larus dominicanus

Ondersoorten

L.d. dominicanus: Zuid-Amerika, de Falklandeilanden, Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden, Australië en Nieuw-Zeeland.
L.d. vetula: zuidelijk Afrika en verder langs de Afrikaanse westkust tot Senegal
L.d. judithae: de subantarctische eilanden van de Indische Oceaan.
L.d. melisandae: zuidelijk en zuidwestelijk Madagaskar.
L.d. austrinus: Antarctica en de antarctische eilanden.

Onderwerpen #Antarctica 2016 #Argentinie 2016 #Déli sirály #Dominikanermöwe #Dominikanertrut #etelänselkälokki #Gaivotão #Gavià dominicà #Gaviota Cocinera #Goéland dominicain #Kelp Gull #Kelpmeeu #Kelpmeeuw #lõunakajakas #Mewa południowa #racek jižní #Swartrugmeeu #Tangmåge #Taremåke #Zafferano meridionale #Доминиканская чайка #ミナミオオセグロカモメ #黑背鸥