klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

Het verenkleed van een volwassenen Falklandcaraca is bijna zwart van kleur, terwijl de poten en broek oranje zijn. De nek en borst is bezaaid met grijze strepen. De eerstejaars juvenielen hebben een oranje of lichtrode kleur, die ze na hun eerste rui verliezen. Het volwaardig volwassen verenkleed wordt pas in het vijfde jaar verworven. De Falklandcaracara wordt ca. 55 tot 62cm groot en heeft een spanwijdte van 116 tot 125cm groot. Het vrouwtje is iets groter als dan het mannetje.

Biotoop:

Ze zijn afhankelijk van de kustvogel kolonies en leven dus aan de kust. Ze broedden ook vaak dichtbij een dergelijke kolonie.

Voorkomen:

De Falklandcaracara komt voor in het uiterste zuiden van Chili en Argentinië, en daarnaast op de Falkland eilanden.

Voedsel:

Ze foerageren op eieren, kuikens en karkassen van Albatrossen, Pinguins, Aalscholver en Prions.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Falconiformes
Familie: Falconidae
Onderfamilie: Polyborinae (Caracara’s)
Geslacht: Phalcoboenus
Soort: Phalcoboenus australis

 

 

Onderwerpen #Antarctica 2016 #Brungumpkarakara #Caracara austral #Caracara striato #Carcará-austral #čimango falklandský #Falklandcaracara #Falklandkarakara #Karakara falklandzka #randkarakaara #rantakarakara #Striated Caracara #Strimmig caracara #Tűzföldi karakara #Южная горная каракара #ホークランドカラカラ #红腿巨隼