klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Dolfijnmeeuw is een prachtige meeuw soort. Hij heeft een opvallende rode snavel en rode poten. Hij wordt ca. 40 tot 46cm groot en heeft een spanwijdte van ca. 104 tot 110cm. In het broedseizoen hebben ze een zacht grijze  kop, borst en buik. De buik loopt in wit door tot onder de staart. Ze hebben erg donkere bovenzijde en donkere vleugels. De primaire pennen zijn zwart met witte einden.

Biotoop:

Dolfijnmeeuwen nestelen in kleine kolonies van maximaal 200 paar en vertoeven meestal op lage kliffen, zand- of kiezelstranden, landtongen of moerassige gebieden.

Voorkomen:

De Dolfijnmeeuw komt voor aan de kusten van Zuid Argentinië en Zuid Chilitot aan Tierra del Fuego en de eilanden van kaap Hoorn. Ze zijn ook te vinden op de Falkland eilanden.

Voedsel:

Het is een omnivoor, maar eet voornamelijk Krill, vogeleieren en kuikens. Daarnaast leeft hij van schelpdieren en zeewier. Hij aast op afval locaties van de mensen en kan ook eten van andere meeuwen stelen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Laridae
Geslacht: Leucophaeus
Soort: Leucophaeus scoresbii

 

 

Onderwerpen #Antarctica 2016 #Argentinie 2016 #Blutschnabelmöwe #Delfinmås #Dolfijnmeeuw #Dolphin Gull #Gabbiano dei delfini #Gaivota-golfinho #Gaviota Patagona #Goéland de Scoresby #Magellaan Meeuw #Magellanmåge #Magellanmåke #Mewa magellańska #patagonianlokki #racek magellanský #röövkajakas #Магелланова чайка #マゼランカモメ #豚鸥