klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

Darwins Nandoe wordt ca. 90 tot 100 cm groot. Zoals de meeste loopvogels, heeft het hij een kleine kop en een kleine snavel, maar heeft lange poten en een lange nek. Hij heeft relatief gezien grotere vleugels dan andere loopvogels, waardoor het bijzonder goed kan lopen. Darwins Nandoe kan snelheden van 60 km/h halen, waardoor hij roofdieren kan ontlopen. De scherpe klauwen op de tenen zijn effectieve wapens. Hun veren lijken op die van struisvogels. Hun verenkleed is bruin en wit gevlekt en het bovenste deel van hun tarsus (deel van de voet) is bevederd.

Biotoop:

Darwin’s Rhea woont in gebieden met open struikgewas in de graslanden van Patagonië en op het Andes-plateau (de Altiplano). Alle ondersoorten hebben voorkeur voor graslanden, borstellanden en moerassen. De genomineerde ondersoort geeft echter de voorkeur aan hoogten minder dan 1500 mtr, waar de andere ondersoorten gewoonlijk variëren van 3000 tot 4500 mtr, maar lokaal tot 1,220 mtr in het zuiden .

Voorkomen:

Ze komen voor in Argentinië, Bolivia, Chili en Peru. De Nandoe op de foto’s is gefotografeerd op het schiereiland Valdés in Argentinië.

Voedsel:

De Nandoe is voornamelijk een herbivoor, maar soms wordt als afwisseling  een kleine dier (hagedissen, kevers, sprinkhanen) gegeten. Het eet overwegend Melde en vruchten van cactussen, evenals grassen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Rheiformes
Familie: Rheidae (Nandoes)
Geslacht: Rhea
Soort: Rhea pennata

Ondersoorten

R.p. garleppi – van de graslanden in het zuidwesten van Peru, zuidwest Bolivia en noordwestelijk Argentinië
R.p. tarapacensis – van de graslanden van noordelijk Chili
R.p. pennata – van de steppen van Patagonië in Argentinië en Chili

 

Onderwerpen #Argentinie 2016 #Darwin's Rhea #Darwin-nandu #Darwinnandu #Darwins Nandoe #Ema-pequena #Fjellnandu #Lesser Rhea #Lille Nandu #Mindre nandu #Nandou de Darwin #nandu menší #Nandù minore #Ñandú Petizo #Nandu plamiste #patagoniannandu #väikenandu #Дарвинов нанду #ダーウィンレア #小美洲鸵