klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

Het verenkleed van Cobb’s Wren is bruin, en wat grijzer op de kop en de borst, en meer roestkleurig op de staart. Er zijn donkere strepen op de vleugels zichtbaar in vlucht, net zoals op de staart. De snavel is lang, zwartachtig en licht gebogen. De belangrijkste verwarringssoort is het de Graswinterkoning dat kleiner is met een kortere snavel, vale oogstreep en donkere strepen op de rug en het hoofd.  Cobb’s winterkoninkje  is een vrij klein (12-13,5 cm) winterkoninkje dat endemisch is voor de Falklandeilanden.

Zijn naam dankt hij  aan Arthur Cobb, een auteur van de Falkland-eilanden.

 

Biotoop:

Deze vogels bewonen meestal de dichte bossen Tussac gras dichtbij de kust. Ze worden vaak gevonden op stranden waar ze foerageren tussen het kelp en puin naar kleine ongewervelde dieren, zoals insecten en amfipoden. Ze zijn tam en kunnen vaak van dichtbij worden benaderd. Bij verstoring glippen ze liever weg als een muis tussen keien of Tussakbossen in plaats van weg te vliegen.

Voorkomen:

Zoals gezegd is deze soort endemisch op de Falkeilanden. Het is een redelijk algemene soort met een geschatte populatie van 12.000 vogels.

Voedsel:

Ze leven van insecten en ongewervelde dieren.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Troglodytidae
Geslacht: Troglodytes
Soort: Troglodytes cobbi

 

 

Onderwerpen #Antarctica 2016 #Chochín MalvineroFalklandi ökörszem #Cobb's Wren #Cobbs WinterkoningFalklandzaunkönig #Falklandgærdesmutte #Falklandsgärdsmyg #Falklandssmett #Scricciolo di Cobb #střízlík falklandský #strzyżyk falklandzki #Troglodyte de Cobb #フォークランドミソサザイ #科氏鹪鹩