klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

Chimango Caracara wordt ca. 37 tot 40 cm. Een typische Chimango heeft een mantel en een rugrand met kaneelbruine veren en wit. Nek, borst, buik en buik zijn lichtbruin, de kop is donkerbruin. Het is de kleinste in zijn soort van Caracara’s. De vleugels hebben een donkerbruine met witte streep. De staart is lichtbruin met een donkerbruine eindband. De ogen zijn bruin. De poten zijn lichtgrijs bij het mannetje en geelachtig bij het vrouwtje.

Biotoop:

Zijn biotoop bestaat uit subtropisch of tropisch droog struikgewas, hooggelegen struikgewas, gematigd grasland, Patagonische steppe en gekapt bos gebied. Deze soort is meestal te vinden aan de randen van water en in de buurt van steden en agrarische velden, dit laatste vooral als ze opnieuw worden geploegd. Het is de meest voorkomende roofvogel in het Argentijnse Patagonië. 

Voorkomen:

Hij komt voor in Argentinië, Uruguay, Chili, Paraguay en ten zuiden van Brazilië. De Chimango wordt zo ver zuidelijk als Tierra del Fuego gevonden en is een seizoensmigrant op de Falklandeilanden.

Voedsel:

De Chimango is een intelligente vogel en heeft net zoals een Kraai een groot probleemoplossend vermogen in vergelijking met andere vogels. Hij eet insecten, kleine gewervelde dieren maar is ook een aaseter. Het is ook bekend dat de Chimango levende vissen van het wateroppervlak vangt.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Falconiformes
Familie: Falconidae
Onderfamilie: Polyborinae
Geslacht: Milvago
Soort: Milvago chimango

Ondersoorten

M.c. chimango: van zuidelijk Brazilië, Uruguay, Paraguay tot Centraal-Argentinië en Chili.
M.c. temucoensis: van zuidelijk Argentinië en Chili tot Vuurland.

 

Onderwerpen #Argentinie 2016 #Brunkarakara #Caracara Chimango #Chimango #Chimango Caracara #Chimangocaracara #Chimangokarakara #čimango šedonohý #Füstös karakara #ruskokarakara #Skrzeczka brązowa #väikekarakaara #Химанго #Шиманго #チマンゴカラカラ #叫隼