klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Chileense Grote Jager is een indrukwekkende vogelsoort. Het is een bruinachtige vogel met witte vlekken op de ondervleugels in vlucht. Het is over het algeheel een kleinere jagersoort als dan die uit de groep “Bruin Jagers“. Hij wordt ca. 53 tot 59cm groot en heeft een spanwijdte van ca. 130 tot 138cm. Opvallend is de donkere kap op zijn hoofd en de kaneelkleurige keel. Zijn borst en buik zijn opvallend meer roodbruin dan bruin zoals bij de andere soorten jagers.

Biotoop:

De Chileense Grote Jager leeft aan het zeegebied op eilanden en kuststroken. Worden ook veel gezien bij visafslagen waar ze foerageren op het afval.

Voorkomen:

De Chileense Grote Jager leeft aan de kust en op de eilanden in het zuiden van Argentinië en Chili.

Voedsel:

Het is een aaseter maar jaagt ook op eieren en kuikens in de kolonies van zeevogels.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Stercorariidae
Geslacht: Stercorarius
Soort: Stercorarius chilensis

 

 

Onderwerpen #Antarctica 2016 #Argentinie 2016 #chaluha chilská #Chilean Skua #Chileense Grote Jager #Chilei halfarkas #chilenkihu #Chilensk labb #Chileskua #Chilestorkjove #Kaneljo #Labbe du Chili #Mandrião-chileno #Págalo Chileno #Stercorario del Cile #tšiili änn #Wydrzyk amerykański #Чилийский поморник #チリオオトウゾクカモメ #智利贼鸥